2012. június 28., csütörtök

Juli 10 hónapos

Az ülés és kúszás után ebben a hónapban eljött a mászás és állás ideje. Most már csak mászik és mindenhol feláll. Nagy előnye, hogy ha már eleget áll, akkor szépen lehuppan a fenekére. Nem fejre esik, nem ordít állva, hanem megoldja.
Változatlanul ő a jó evő gyerekünk. Teljesen leszokott a pépes ételekről - van hét foga -, mindent megeszik darabosan, még a húst is. És véget ért a szoptatás. Pár nappal később persze nekem jól jött volna, ha Juli még hajlandó anyatejet enni, de nem kért, mert ő nagylány.
Az alvása javult. Ebben az is benne van, hogy elvittem egy homeopátiás módszerekkel is foglalkozó gyerekorvoshoz. Kapott golyókat, 10 nappal később leállt a hosszú éjszakai ébrenlétekről. (Persze néha van kivételes éjszaka, amikor mégis.) Felébred többször is - szóval még van hova fejlődni:) -, de ezek főszabályként pár perc alatt megoldhatóak. 
Nagyon vidám, nagyon mosolygós, bírja az állandó nyüzsgést, ha kell elalszik a babakocsiban, autóban. A kánikuláért nem rajongott, viszont a medencében fürdésért igen. 
Tud integetni:
Rajong a nővéréért, amint meglátja Borit boldogan rikoltozik. Viszont, ha elveszünk tőle valamit ami épp nagyon tetszik (pl.: lakáskulcs), akkor sértetten ordít. Veszedelmesebb kisgyerek, mint a Bori volt, az őrangyala szerintünk néha szívesen cserélne a Boriéval. Már sokféle érdekes dolgot szedtünk ki a szájából.

És nagyon hasonlít a nővérére:

1 megjegyzés: