2011. november 27., vasárnap

Bori 28 hónapos

és egy napos.
Számunkra az okoz most nagy könnyebbséget, hogy megtanulta kifújni az orrát. Ezzel az orrszívó Julira hagyományozódott.
Dolgozza fel a trónfosztást: "Apa nem fogja a Julit". Ha fáradt, akkor azt se bírja, ha én fogom, ilyenkor hiszti van. Viszont a Julival nagyon-nagyon kedves. Kettesben lehet őket hagyni, a pihenőszékben "megringatom a Julit", simogatja, puszit ad neki. Mesél neki, a "képzeld, Juli" és a "nézd Juli" mondatkezdés igen gyakori.
Nagyon szereti a bölcsit, pénteken közölte velem, hogy még nem jön, előbb "még játszom egy kicsit a Verával" (bölcsis "néni").
Azt vettük észre, hogy Borinál kimaradt (vagy még nem jött el) a "miért?" korszak. Talán azért mert igyekszünk neki sokat magyarázni, így ő is magyaráz, magyaráz, magyaráz.
Amúgy is, néha magát neveli. Amikor annyira ordított, hogy az apja fogja a Julit, betettük a fürdőszobába, hogy gondolkodjon el egy kicsit. Amikor következőre hasonló esetben elkezdett ordítani, egyszer csak megállt és közölte: "megyek a fürdőszobába". Amúgy, nagyon tisztában van vele, hogy mikor hisztizett nagyot. Múlt vasárnap este jöttünk haza barátoktól, én vezettem. Egész úton ment a hiszti: "Anya nem vezet, apa vezet". (Azt hiszem nem antifeminista, hanem szereti, ha a dolgok, emberek a helyükön vannak. Az autóban pedig a szülők helyen fordítva van, az esetek többségében.) Másnap aztán ment a bölcsibe és elmesélte a Verának, hogy hogyan hisztizett az autóban.
Most vettük észre, hogy már mennyi mindent megtanult észrevétlenül. Azt hiszem a pálmát az "Ákombákom" viszi, hihetetlen tempóban (és ezért a verset szó szerint nem ismerők számára érthetetlenül) mondja végig. Sok dalt tud, és ha kihagyok a Boribonból egy mondatot, akkor ő mondja. Bartos Erikától mostanság Marék Veronika átvette a vezetést; Boribon és Kippkopp tarolnak.
És van két új kedvenc. Az egyik a delfinek. Így aztán a youtube-on delfin show-kat nézünk, mindketten nagyon élvezzük!
A másik a Bori ölében levő könyv szereplői:)

1 megjegyzés: