2009. október 27., kedd

3 hónap

Tegnap volt a Bori három hónapos. Azaz negyed éves. Már lassacskán években lehet számítani a korát:) Zsuzsától azt tanultam, hogy érdemes havonta összegzést csinálni arról, merre tart a gyerek.
Mivel ma kapott a Bori oltást, a védőnőnél pedig megmérték, így nagyon pontos adatokkal tudok szolgálni. Tehát, számokban így áll: 5400 g és 59 cm, a fejkörfogata 39,5 cm, a mellkörfogata 40 cm.
Kicsit kopaszodik a feje tetején, de már nő az új haja. Sokat mosolyog, beszélget a játékaival, változatlanul a süni a kedvence. Nagyon szeret fürdeni, már kétszer elaludt a fürdővízben a nagy lazulásban. Rendesen eszik, rendesen alszik és magától elalszik. Rugalmasan áll hozzá a jövés-menéshez, akár mi megyünk, akár hozzánk jönnek.
Ha rossz a kedve, akkor csukott szemmel ordít, így nem veszi észre, hogy sanyarú körülményei megváltoztak és pl. a süni barátja mellett van már.
A babakocsiban egyre jobban elvan, nézelődik, és már cumi nélkül is elalszik. Sikerült beszoktani a hordozókendőbe, és már egyszer sikerült hiszti nélkül betennem és elindulni. Apró örömök.

Mi pedig gyakoroljuk a szülőséget, pl. megtanultuk, hogy tényleg különféle sírásai vannak. Nagyon élvezünk vele minden együttlétet, egyre jobban lehet vele játszani, kommunikálni. És lelkesen várjuk az újabb fejlődési lépéseit!

1 megjegyzés: