2012. október 5., péntek

Bori és az ovi

Van néhány dolog, amiért fáj a szívem, az egyik Bori budapesti ovija. Innen megoldhatatlan, hogy a Kolibribe járjon, úgyhogy marad a helyi ovi. Vagyis a helyi, international ovi. 
Ma elmentünk megnézni egyet Discovery Bayben. (Még nem döntöttük el, hogy ott fogunk-e lakni, de a lakáskérdésben döntő szempont az ovi.). Ez egy magán intézmény, ami angol rendszerben működik, angol vezetéssel, angol "tanrenddel". Azaz négy éves koruk után elkezdenek írni-olvasni.
Tanulom a csoportbeosztást (K1: kis-, K2: középső-, K3: nagycsoport) és a nagyon más foglalkoztatási rendet. Mert itt a három évesekkel  maximum napi három órát foglalkoznak. Vagy délelőtt vagy délután. Várólista van, erre feliratkoztunk a bejelentkezéssel együtt, és így sem biztos, hogy Bori januárban elkezdheti az ovit. Inkább a február a reális. És akkor is a délutáni csoport, mert aki a délutáni csoportban van, mind várólistás a délelőtt csoportba.
Ennyit a nehézségekről. És akkor a pozitívumok. Nagyon szimpatikus hely, a vezetőnő vitt körbe, szépek a csoportszobák, helyesek az óvónők. Bori rögtön letesztelte a gyerek klotyókat, bevonult a K1 szobába és megtízóraizott a csoporttal. Evett almakompótot! A Bori! (Na jó, nem sokat, de evett.)
Fél óra után pedig nem akar elindulni.

5 megjegyzés:

  1. Ó varázslatos Ázsia! Rávetted kompótra a Borit... Jók az előérzeteim.

    VálaszTörlés
  2. A délután alvás után kezdődik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól értettem, akkor kb a délutáni alvás helyett van...

      De annyira jó, hogy szimpi volt a hely!

      Törlés
  3. Zsuzsa, igen, ahogy Kini írja, a du. az 13-16 óra között. Mindenhol így van. Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Már kibírja a napot, ha nem alszik, igaz, ezek a hétvégi programok forgatagában alakultak eddig így.

    VálaszTörlés