2012. október 8., hétfő

Egy hónap

Ma egy hónapja érkeztünk.
A lányok kb. egy hét alatt átálltak. Előzetes félelmünk, miszerint mit fognak szólni ehhez az óriási változáshoz, alaptalannak bizonyul. 
Egy szóval (már aki rendesen tud szavakat mondani) sem tiltakoztak a körülmények igencsak komoly megváltozása miatt. Bori - aki a költözést megelőzően az éjszakai szobatisztaság ígéretes eléréséből teljesen visszaesett - két hete teljesen és véglegesen szobatiszta lett. Abszolút saját elhatározásából.
Juli a szállodai kiságy helyett kapott egy rendes gyerekágyat, ebben már rendesen alszik.
Elég jól esznek, ki jól, ki jobban. A tengertől változatlanul oda vannak, nem lehet őket a vízből kiszedni.
Nem zavarja őket a nagy nyüzsgés, a hangzavar sem. Bárhol eljátszanak, mert bárhol lehet fogócskázni és bújócskázni. Nagyon jó játszótereket fedeztünk fel, de van, hogy el se jutunk a közeli parkba. Az odavezető tengerparti sétány ugyanis a kikötő mellett megy el, ahol meg lehet nézni a Makaóra jövő-menő hajókat. Plusz, itt helikopterleszálló is van, Bori minden egyes helikoptert integetve fogad és búcsúztat.
Bori változatlanul harcban áll a világgal (leginkább a szüleivel), de nem jobban, mint eddig. Ha viszont olyanja van, akkor segítőkész, jólelkű, alkalmazkodó. Van kedvenc portása, neki mindig beszámol az életéről, magyarul. De ha valakinek valamit nagyon el szeretne mondani, akkor megkérdezi tőlem, hogyan mondják angolul. Nagyon kellene már neki az állandó gyerektársaság, jó lesz az ovi. A héten megyünk gyerekfoglalkozásra, ha beválik, állandósítjuk. Nagy jó pont nála, hogy önállóan mozgólépcsőzik.
Juli bizonyos szempontból könnyebb, bizonyos szempontból nehezebb. Könnyebb, mert még nem dacol, jobban eszik, nehezebb, mert hihetetlenül bátor, ezért önveszélyes. Julival felszállni egy buszra, komoly kihívás. A babakocsit ugyanis a buszon össze kell csukni, a gyereket ölbe fogni és elszórakoztatni. A tengerpartra vezető út 35 perc, kanyargós. A buszosok pedig mennek mint a veszedelem. Én hányingerrel küzdve próbálom Julit az ülésen tartani, nem kis mutatvány. Persze a tengerpart, a fürdés mindent megér.

2 megjegyzés: