2012. május 29., kedd

Hófordulók

A hosszú hétvége miatt kissé megcsúsztam a beszámolókkal, úgyhogy íme:

Bori három éves mínusz két hónapos
Önállóan válogatja a ruháit és a hajpántot is maga teszi a hajába
Nagylány. Nagyon szépen, választékosan beszél, pl.: "Most szépen viselkedek legalább, anya. Amikor nem viselkedtem jól, akkor nem volt jó kedved, anya." Utólag pontosan érzi, hogy mikor lépett át egy határt - Apa, már nem vagy mérges?, Nézd, apa, mosolygok. - még ha most még nem is tud ellene tenni semmit. Néha nyávog, ehhez türelem kell.
Most megint nagyon jó periodusban van, nem hisztizik (csak, ha nagyon muszáj), nagyon kiváncsi a világra. Esőben megnézzük a csigákat, szeret a piacra járni, nagyon sok mesét olvasunk (aktuális kedvenc a Bors néni), a Verdák az ultimate mesefilmje és elkezdett memoryzni is. Kapott verdás memoryt, általában 4-5 párral játszunk egy menetet.
Julival nagyon kedves, ölelgeti, puszilgatja, Juli dolgait előszeretettel elveszi, viszont fordított esetben felháborodik. 

Juli 9 hónapos
Minden aktivitást megelőzően felült, majd ezután kezdett el kúszni. Most már jön-megy a lakásban, rámászik mindenki cipőjére, Bori játékaira, amit az érintett kevéssé tolerál. A sok mozgásnak hála napközben egyre jobban alszik, az éjszaki alvásra pedig meg kellett tanítani, ahogy Borit is. Viszont azóta már sokkal jobb a helyzet, fel-felsír éjszaka, de pár perc alatt megnyugtatható.
Nagyon mosolygós, nagyon jó kedélyű, vidám, Boriért odavan, apáért odavan (mert ezt látja a Boritól), anyáért odavan (csak úgy). Szereti ha énekelünk, verset mondunk neki, viszont ezer dolga között mostanság nem nagyon ér rá enni.

Együtt fürdenek:




2 megjegyzés: