2012. március 26., hétfő

Bori 32 hónapos

Mostanság a verbális fejlődés a legszembetűnőbb. Hihetetlen szövegei vannak, és most már társaságban is egyre bátrabb. Elsősorban persze akkor, ha hozzánk jönnek vendégek. A tegnapi vendégeskedésnél már aktívan részt vett a beszélgetésben, ha kérdezték, válaszolt, ha vicceset mondott és mindenki nevetett, akkor persze még háromszor megismételte, mert látta, hogy sikeres volt. Levente mondta neki, hogy csinos a haja, mire közölte:  "a frizurám".
Új képessége a dolgok átgondolása, a rövid távú jövőre koncentrálás. Ha egyes - eddigi tapasztalataink szerint nehezen feldolgozható - eseményekre előre felkészítjük, akkor ezek már zökkenőmentesen zajlanak. Így meg lehet már beszélni, hogy ha jön ide egy kisgyerek, akkor az bizony rögtön rárepül a játékokra és ezt illik elfogadni. El is fogadja.
Gyuri hozott neki Prágából egy Malackát, akit persze most mindenhova visz magával. Múlt héten egy vásárláskor szóltam neki, hogy a bolt után találkozunk Johanna barátnőjével, ezért gondolja át, hogy mi legyen a Malackával. Vagy elteszem a táskámba és akkor nincs belőle feszkó, vagy nála marad, de akkor készüljön fel rá, hogy Johanna is meg akarja nézni. Kb. 10 perc múlva közölte velem, hogy tegyem el a Malackát a táskámba. Vásárlás után találkozunk Johannáékkal, a lányok rohangáltak jöttek-mentek, Bori egy idő múlva közölte, hogy vegyem elő a Malackát, megmutatja. Át is adta, majd saját maga megnyugtatására többször is közölte: A Johanna mindjárt visszaadja a Malackát. 

Másokat nevel, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Julit folyamatosan, a kedvencem múlt héten bölcsiben hazafele hangzott el. Bori nyűgösen ballagott hazafele, Juli rámkötve vidáman rikoltozott. Bori egy idő múlva közölte: Juli, csssss, hagyjál hisztizni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése