2012. július 26., csütörtök

Bori három éves

Tegnap este elnosztalgiázgattunk a három évvel ezelőtti esténken, ami úgy kezdődött, hogy magas volt a vérnyomásom...
Most meg itt van egy három éves, egyre önállóbb nagylány, minden kicsiségével együtt. Fontos megállapításunk, hogy a dackorszak a harmadik életév beköszöntével nem ér véget. Legalábbis Borinál nem. Csapataink igen gyakran harcban állnak.
Nagyon csaj, tombol  a rónaszín őrület, mindenből rónaszínűt akar, a királylányokért rajong,
(fátyol textilpelenkából)
a körömlakkról viszont még le lehet beszélni. A hosszú hajat nem bírja, úgyhogy rövid csajos frizurája van, a fodrászolást minden alkalommal nagyon élvezi.
Az evése a nulla felé tendál, kivéve, ha édességről van szó. Elvittem biorezonancia vizsgálatra is, mert semmi egészséges dolgot nem eszik. Erre kiderült, hogy jó raktárai vannak, mert a vitamin és ásványi anyag szintje teljesen jó. Ennyit az aggódásokról.
Már éjszaka sem alszik pelenkában, balesetek azonban még előfordulnak. Nagylánysága jeléül már elment egyedül nyaralni három napra az unokatesóival az apai nagyszülők telkére. Nagyon élvezte, tegnap, amikor este érte mentem annyit levettem, hogy arany élete volt, mert ő volt a kicsi.
Mert néha még ám kicsi. Hiába próbáljuk sokat dédelgetni, erős a féltékenysége Julival szemben. Meg is mondta az anyai nagymamájának, hogy őt már nem dédelgetik annyit. Az ember azt hiszi, mindent megtesz, hogy ne legyen szeretethiányos az a gyerek, aztán mégis. 
Ez volt az első olyan szülinapja, amire nagyon készült és igazán nagyon kiélvezte. Vittünk az oviba tortát (csokitortát rendelt), hogy délben felköszönthessék, aztán délután itthon volt nagy mulatság, keresztszüleivel, Johanna barátnőjéékkel és még egy csokitortával. Élvezte az ajándékait, élvezte, hogy ő van a középpontban, már tegnap este  alig lehetett lefektetni és ma este is még nagyon ment a pörgés. Már öröm neki ajándékot adni, mert nagyon tud örülni.
A harmadik életév összességében a nagy okosodás és ügyesedés, valamint a nagy harcok kora volt.

(Úton a Balaton felé,  a nagy strandolási előkészületek kimerítették.)























2 megjegyzés: