2012. február 26., vasárnap

Bori 31 hónapos

(Bölcsis farsang, ahol "lónaszínű" akart lenni, a lepkeszárnyaival)
A harmadik X:)
Bori láthatóan nagylányosodik. A szobatisztaság már nem téma (na jó, az éjszakai még igen), egyre önállóbb, türelmesebb és nagyon sok mindent meg lehet már vele beszélni. A bölcsiben válozatlanul nagyon jól érzi magát, sokat beszél, emlegeti a többieket, mesél az ott történtekről. Kiegyensúlyozott lett, nyugodt, nagyon kedves velünk és Julival is. A kiegyensúlyozottsága éjszaka is meglátszik, teljesen békében alszik legalább 11 órát éjjelente. (A rossz alvásunkról most más gondoskodik, de róla majd két nap múlva.)
Tudja, hogy hány éves, melyik utcában lakik, tudja négyünk vezeték- és keresztnevét.
Változatlanul könyv- és zenerajongó. Ebben a hónapban jöttünk (mi is és ő is) rá, hogy a mesekönyveit fejből tudja. Egyre többször üldögél és olvas fel hangosan magának. Anna, Peti és Gergő visszavette a vezetést, láthatóan addig kell egy könyvet felolvasni neki, amíg meg nem tanulja. Viszont, egy-egy új könyv megtanulási ideje fokozatosan csökken. A mese és a valóság sokszor összemosódik, a mesék élményeit a sajátjaiként mondja el a bölcsiben.
Zenében változatlanul vezet a "karácsonyi zene". Emellé a bécsi újévi koncertek balettjei sorakoztak fel, a rózsaszín táncosok és a piros táncosok
A kocsiban hangoskönyvet hallgat; "Tádé és Mazsola" (ebben a sorrendben), illetve esti mesében is ők lettek a kedvencek. Sütöttem a héten mazsolás kalácsot, kérdeztem tőle, hogy kér-e. Mire közölte: Tádé és Mazsolás kalácsot kér.
Elkezdett minket utánozni. Pl. ha Juli nem valami szépen eszik, rászól: Juli, ne disznózzál!
És egy-két beszólás: 
Itt vagyok lötyögök, mint a fekete szurok!
Kipöktem egy kis vacsorát (=hányt).
Ha újra eljön a kis Jézus, megköszönöm neki a palackorrú delfint.
Anya, te hány éves vagy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése