2014. február 28., péntek

Juli két és fél éves


Pont ilyen, mint a képen. Vidám, a szeme sem áll jól. Jókedvű, be nem áll a szája, helyes mély hangja van, azon magyaráz. Nagyon sokat beszél, sokat énekel. Angolul a Row, row, row your boat, magyarul a Maszkabálból a Lovag és sárkány a kedvence.
Szereti a könyveket, szereti rajzolni, kedvenc étele a rák. Élmény vele dim sum étterembe menni, mert egy adag rákkal töltött batyút (4 db), megeszik rizzsel.
Nagyon szeret hintázni, valamennyire már tudja magát hajtani. Nagyon aktív, mozgékony. Ez sokáig mindenre igaz volt, kivéve a sétálásra. Mostanra jutottunk oda, hogy az utcán is gyalogol, a babakocsit hetek óta nem használtuk. 
Szereti a bölcsit, sok mindent megért már angolul (legalábbis a bölcsis nyelvet, utasításokat igen), pár szót tud. De ha folyamatosan szeretne angolul beszélni, akkor átcsap halandzsába.
Erős akarata van, mostanság megnyert egy csatát. A bölcsis egyenruhája nadrágját nagyon utálta (neki a nadrág a cicanadrág), úgyhogy amióta jobb az idő feladtam a nadrág harcot és azt vesz alulra, amit akar.
Nappal már teljesen szobatiszta, éjszakára még kap pelenkát, bár már előfordult, hogy tiszta maradt. 
Néha meglepő dolgoktól fél, ijed meg. Múlt hétvégén a tavaly nyári cirkuszi élménye jött elő egy étteremben. Annyira félt a bohócoktól, elefántoktól (egyik sem volt jelen az étteremben), hogy nemcsak az étteremből, hanem az épületből is ki kellett vinnem. 
Érzékeny, nem lehet leszídni, mert azonnal biggyed a szája vagy sír. Nem szereti a hangoskodást, kiabálást, de a tömeggel nincs baja.
Bori változatlanul a félisten, most már sokat játszanak együtt. Bezárkóznak egy szobába és megy a szerepjáték.
Végre rendesen alszik. Hosszú út vezetett ideáig, a leglassabban a hajnali tejről jött le. Ezt többször adtuk fel mi is, de végül béke van és nyugalom éjjel és reggeli után merül fel először a tej, kakaó kérdés.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése